Mode & Stil

En sida om personlig stil

Uttryck dig själv med hjälp av kläder

Ett sätt att förklara för andra vem man är att använda sig av mode. Att använda sig av olika klädesplagg i olika färger är ett utmärkt sätt att uttrycka sig, att visa vem man är och vad man står för. Olika klädstilar representerar olika typer av människor, olika personligheter och livssituationer. Framgångsrika och välbärgade människor brukar allt som oftast klä sig i lite mer exklusiva plagg från kända klädesdesigners som exempelvis Ralph Lauren, Gucci, Prada eller Filippa K. Men självklart är det inte endast rika människor som bär märkeskläder, men det är betydligt vanligare att människor som har gott om pengar lägger ut mer pengar på sina kläder.

 

Ibland kan man se vad människor tycker om och uppskattar, enbart genom att analysera deras kläderplagg. Om du exempelvis ser en person som bär plagg från Top Streetwear så kan du med största sannolikhet veta att han/hon är intresserad av hiphop.

Olika färger representerar olika saker

Olika färger står för olika saker, vare sig det sker medvetet eller omedvetet. Men vi människor kopplar automatisk ihop olika färger med olika betydelser. Bland annat brukar vi förknippa färgen blå med vatten och himmel, något som representerar något som är ofarligt och vackert. Medan färgen röd kan kopplas ihop med aggression, blod eller kärlek.
Att bli medveten om vad man har på sig kan vara bra om du är ute efter att göra ett specifikt intryck. Vill du exempelvis uttrycka styrka och auktoritet bör du klä dig i svarta kläder men om du istället vill verka neutral och säker på dig själv så ska du klä dig i vita kläder.