Mode & Stil

En sida om personlig stil

Torr hud – dålig balans

Är du också en sådan som lider av torr hud? Framför allt på vinterhalvåret och under hösten finns det många som lider av extremt torr hud. Anledningen till detta är ju helt enkelt att det är mycket torrare luft under den tiden. Det finns många sätt att ordna sin torra hud. Detta gäller inte bara att ha en bra och dyr hudkräm utan det handlar om en rad faktorer. All form av rökning samt kaffe torkar snabbt ut huden och gör således din hud väldigt torr. En kontinuerlig dos av motion samt en kost som funkar bra enligt tallriksmodellen håller inte bara din kropp välmående, men också din hud.

Militus Medical är ett företag som specialiserat sig på krämer och annat och har en hel del så kallade skumkrämer som funkar väldigt bra mot torr hud. Krämer finns i två varianter om innehållande 5% karbamid samt Allpresan 3 som innehåller 10% karbamid. Denna för extra torr hud. Har du däremot förhårdnade och hälsprickor kan en Allpresan Fotsalva med 15% karbamid vara att föredra. Fotsalvan kan du använda i kombination med de andra krämerna och bör användas innan du går och lägger dig för bästa resultat. Bra också vid till exempel psiroasis. Gå in och titta på allpresan för torr hud.

Håll dig och huden frisk

Det är som sagt inte bara krämer som gör kroppen glad och fräsch. Kosten är nästan ett större samarbete med övriga kroppen i hur du känner dig och hur kroppen återfuktas naturligt. Det gäller även sömn och motion samt en hel del andra faktorer. Brist på Omega-3 kan göra att inte bara din hud får problem men också hela din psykiska hälsa. Så efter några månader med skaldjur, feta fiskar, gröna bladgrönsaker och rapsolja så kan både din nedstämdhet men också din hud få en helt annan glans.