Mode & Stil

En sida om personlig stil

Snyggare med rätt parfym

Den som har en favoritparfym vet vad den kan göra för självförtroendet. Utan parfymen på sig känner man sig inte som sig själv och inte alls lika attraktiv. För faktum är att parfym får oss att känna oss snyggare och andra människor tycker även att vi blir snyggare när vi bär rätt parfym.

636259-perfume-bottle-isolated (1)

Att det är viktigt att hitta rätt doft och att parfymen gör mycket för att sätta den rätta känslan har vi pratat om tidigare. Doften har nämligen en förmåga att kunna påverka oss på olika plan. Den perfekta parfymen får oss helt enkelt att känna oss snyggare. Något som man inte vetat tidigare, men som man vet nu, är att rätt parfym till och med kan få andra människor att uppfatta oss som mer attraktiva.

Kan bli snyggare med rätt parfym

I Expressen kan man nämligen läsa att en ny studie visar att rätt lukt har större betydelse än vad man trott. En och samma kvinna tenderar nämligen att upplevas som mer attraktiv om hon luktar gott. Dofter kan förstås inte göra att vem som helst ser ut som en toppmodell men en behaglig doft kan få unga ansikten att upplevas som ännu yngre. Dock kan doften även få äldre kvinnor att upplevas som ännu äldre.

Studie med spännande resultat

I studien som visade upp det här resultatet, fick 18 unga personer titta på bilder på åtta kvinnor i olika åldrar och samtidigt som de fick se bilderna så släpptes olika dofter ut. De unga personerna fick sedan betygsätta hur attraktiva de tyckte ansiktena såg ut och de fick uppskatta åldern på ansiktena. Resultatet visade att det visuella intrycket av ansiktsdragens attraktionskraft påverkades i hög grad av dofterna. Efter att ha gjort den här studien och fått ett så spännande resultat, har man valt att gå vidare och göra samma studie på män. Vilket resultat den studien får, återstår alltså att se.