Mode & Stil

En sida om personlig stil

Slipp slit på håret

Är du en person som gillar att byta hårfärg och gärna skriftar färg mellan mörk och blond beroende på årstid? Då har du garanterat också slitet och skadat hår, men det finns en lösning på detta.

hår för ögonAtt det bara är tjejer som är måna om sitt hår och sin frisyr är en ren myt, något som definitivt krossas när man läser tidningen Café som berättar om hur man nuförtiden kan köpa manbuns att sätta i håret – om man vill följa med i trenden vill säga. Dock är det vanligare att det är tjejer som köper löshår och andra produkter inom hårkategorin, vilket också gör att vi sliter mer på vårt stackars hår än vad en karl gör. Men det finns enkla knep att ta till om man exempelvis gillar att byta hårfärg genom att färga håret ofta, och det är att låta håret vara och istället växla mellan olika peruker som finns i massvis av färger och utföranden – så att du kan byta till en annan när du tröttnat på en. Och du hittar peruker hos Charma Stockholm, som både är bra och billiga, så det är svårt att bara köpa en men vill man variera så är detta i och för sig något positivt. men det gäller att sköta om sin peruk också, precis som man gör med sitt vanliga hår, eller ja. Nästan i alla fall.

Så tar du hand om din peruk

Något som är viktigt att först och främst ta reda på när man bär peruk och ska rengöra den är att se vilken typ av material den är gjord i. Den kan till exempel vara både i riktigt hår eller i syntetiskt hår och om den är i det senaste alternativet ska man vara försiktig när det kommer till värme. Syntet smälter lätt vid för hög värme, men det innebär inte att du inte kan locka, platta eller krusa även syntetiskt hår, du måste bara sänka värmen lite. När det kommer till tvätt sen är det samma regler för båda sorters hår: tvätta med måtta. Det rekommenderar experten i Damernas Värld som också rekommenderar att du tvättar med både schampo och balsam, och ska du föna sen så ska du göra det med låg värme. Något att lägga på minnet är också att det kan bli varmt under en peruk, så när du använder den är det bäst att använda en hårstrumpa eller ett hårnät i det egna håret – då riskerar du inte att ditt eget hårr faller ut utanför peruken.

Passa på att ta hand om ditt eget hår

kvinna långt hår vackerNär peruken är köpt, uppackad och sedan på ditt huvud under dagarna kan du passa på att vårda ditt eget hår lite extra. Ett tips är bland annat inte tvätta håret lika ofta som du kanske brukar göra. Då får det en chans att återhämta sig utan några som helst produkter som varken bättrar eller sliter. Sedan finns ett smart knep som experterna hos Veckorevyn tipsar om och det är att faktiskt investera i ordentliga hårprodukter som kanske kostar mer än vad ditt vanliga schampo och balsam gör. Vad man ska ge håret för att det ska må bra är nämligen en riktig fuktboost vilket gör att du får bukt med frissigt och glanslöst hår. Dessutom är det bra att du gör en inpackning i håret, och det en gång i veckan för den snabbaste vägen till ett hår utan friss är nämligen denna, och sedan skadar det aldrig att också använda ett hårserum som tillför glans och följsamhet i håret – sen när denna procedur har fått verka och du hållit på några veckor så ska du se att ditt slitna hår återhämtat sig igen.