Mode & Stil

En sida om personlig stil

Satsa på detaljerna

Ett knep som många stilproffs använder sig av, för att kunna ta sin stil till nya höjder, är att satsa på det mindre detaljerna. Men för dem som inte är lika invigda i vad detta egentligen innebär, kan det krävas en förklaring och några enkla regler att hålla sig till.

  • Välj alltid det som du själv tycker är snyggt.
  • Ibland tjänar man på att överdriva.
  • Våga blanda gammalt med nytt och mixa olika stilar.

Utgå från din egen personliga stil, men framförallt från din egen personliga smak. Känner man sig inte helt nöjd med det man har på sig, så kommer man inte heller att kunna bära upp sin stil med det självförtroende som krävs.

Vissa smycken kommer man alltid att bära med dig. Handgjorda vigselringar i Stockholm, om man har haft förmånen att få en sådan vacker dyrgrip under bröllopet, vill man också ha med sig hela tiden. Med en vigselring har man också något att utgå ifrån när man väljer andra smycken och accessoarer. Något som kan vara en skön grund när man känner sig osäker på vad som fungerar.

More kan vara både more och less!

I många fall vågar man inte ta ut svängarna, och bestämmer sig därför för att bara ta på sig ett armband, medan det kan krävas betydligt mer än så för att få den kompletta stilen. Verkar det oklart? Det handlar i grunden om att vissa stilar och framförallt detaljer, tjänar på att överdrivas, medan vissa stilar och accessoarer tjänar på att hållas sparsamma. Gränsen mellan de två ytterligheterna är egentligen hårfina, och olika från situation till situation. Tipset är att alltid testa sig för att se vad som fungerar. Om man vill kan man också inspireras av denna kvinna. Dello Russo är känd för sina stilval, och ska nu själv designa detaljerna åt andra.