Mode & Stil

En sida om personlig stil

Modeikonen och artisten Kanye West till Sverige

Tidigare i veckan slog nyheten om att superstjärnan Kanye West nu är klar för Skavlan. Detta är första gången som stjärnan kommer att uppträda i nordisk TV och självklart någonting som är väldigt stort för Sverige och Norge. Det är än inte klarlagt om Kanye endast kommer att uppträda eller om han även kommer att låta sig intervjuas av programledaren Fredrik Skavlan, men vi hoppas självklart att han kommer göra det. Kanye är mycket het just nu bland annat i samband med sitt låt-släpp tillsammans med Paul McCartney och Rihanna men även i samband med det stora klädsläpp han gjort tillsammans, bland annat skorna som han släppt tillsammans med Adidas – som släpps i så få antal att vissa butiker låter sina kunder tävla om att få köpa skorna.

Musikskapare och kläddesigner med unik stil

Och både låten och kläderna som Kanye har tagit fram har verkligen blivit uppmärksammat – och omtyckt. Kanye West är ju något extraordinär, och vågar göra saker som andra inte vågar. Det speglar även hans kläder och i en artikel från Café kan vi hitta 53 bilder på de plagg hans galna hjärna skapat.  Bilderna i fråga är från modeveckan i New York och Kanyes visning ska ha varit en av de mest hypade. Och även fast det kanske inte är någonting som alla är medvetna om, är även Sverige väldigt hypade vad gäller mode just nu. Svenskarna har ett rykte om sig att vara väldigt trendiga och modemedvetna, och även väldigt vågade i sitt mode. Kanske är det även därför det går att hitta lite annat än “vanliga” (och om vi får säga det: tråkiga) kläder när man söker på svenska modesidor. Speciellt män har i det svenska modet möjlighet att hitta sin egen stil och vara mer än bara skjorta och slips. Som exempel kan man hitta snygga underkläder för män på nätet, exempelvis på: http://www.williejohn.se/boxerkalsonger. Och att män i Sverige tillåts vara modemedvetna gör att modeskapare som Kanye West gärna tar sig till våra länder. Det är självklart när man kollar på hans kollektion att han vill att även män ska få vara kreativa i sina outfits, och kanske är det även därför Kanye’s mode är så populärt i Sverige? I ett inslag här, från Sveriges Radio, kan du som är intresserad läsa mer om hur svenskt mode just nu gör succé utomlands.

jay-z-and-kanye-west

 

Fakta Kanye West:

Kanye West föddes i Atlanta, Georgia men är uppvuxen i Illinois. Hn är 37 år (född 1977) och började arbeta som artist 1996. Det var dock inte förrän 2004 som hans första studioalbum kom (The Collage Dropout) och han slog igenom på riktigt. Sedan dess har han släppt 6 ytterligare album plus 2 live album. Totalt har Kanye vunnit 21 Grammys. Kanye har samarbetat med bland annat Go Getters, Child Rebel Soldier, Jay-Z (som sägs ha upptäckt Kanye West), Lupe Fiasco, John Legend och många fler. Han är sedan 2014 gift med tv-kändisen Kim Kardashian, de har även dottern Norh  som föddes 2013.