Mode & Stil

En sida om personlig stil

Låt dig inspireras av filmens värld!

När man frågar modeintresserade personer var de hittar sin inspiration till olika outfits och looker är det ett par olika svar som brukar återkomma: musik, folk på stan, bloggar, tidningar och film. Det sistnämnda är ett intressant fenomen som kan inspirera på många olika sätt. Vi ska här se närmre på ett par.

En del tar sin inspiration från filmer ganska bokstavligt, och tycker om att klä sig som någon karaktär från en film, kanske Alice i Underlandet eller Belle från Skönheten & Odjuret. Detta är väl dock (tack och lov) ganska ovanligt. Vanligare är att hämta inspiration från något en av karaktärerna har på sig, och sedan tolka det på sitt eget vis. Ta till exempel Belles klänning i de första scenerna. En som inspirerades väldigt bokstavligt skulle helt enkelt ta på sig en vit skjorta med en blå hängselklänning över. En som inspirerades lite mer ”fritt” skulle kanske välja att efterlikna färgerna, men ha dem som en t-shirt och ett par byxor, eller kanske tycker man om klänningen men väljer en annan färg eller mönster.

Det finns flera filmer som blivit speciellt kända och omtyckta tack vare de kläder skådespelarna bär. Några exempel på sådana filmer och karaktärer är…

 

  • Carrie i Sex and the City. Hon har blivit känd för alltifrån tyllklänningar till galna hattar och roliga väskor.
  • Baby i Dirty Dancing. Såhär såg väl i princip alla unga tjejer ut sommaren 2010?
  • Prinsessan Ann, som spelas av Audrey Hepburn, från filmen Prinsessa på vift. En orgie i underbara femtiotals-outfits!
  • Hela gänget från Grease inspirerar och möter såväl kärlek som avsky.

 

Säg det med en t-shirt

Ett annat sätt varpå man kan inspireras av film, eller tolka det i sitt val av kläder, är genom att bära t-shirts med tryck från olika filmer. Antingen kanske man väljer själva loggan, till exempel Star Wars eller Gudfadern, eller så väljer man en t-shirt med något citat från en känd film: till exempel ”why so serious?” eller kanske ett roligt Chuck Norris-citat, typ ”Chuck Norris counted to infinity. Twice.” Man kan beställa sådana här t-shirts från House of Shirts, en webbutik med massor av såväl film- som musik- och humor-t-shirts.