Mode & Stil

En sida om personlig stil

Kläder för lek

Att köpa nya kläder är verkligen alltid roligt, vare sig om det är till en själv eller någon annan. Visst, det är såklart bäst om man själv får använda de nya favoriterna, men det är i alla fall nästan lika roligt att köpa till någon annan. I synnerhet om det är ens barn! Dessutom är det lite speciellt när det kommer till att köpa kläder till barn eftersom fokus är lite annorlunda än för en själv. Köper man kläder till sig själv vill man att man ska se bra ut och trivas i dem, men när man köper till sina små barn handlar det mer om att de ska kunna leka och utvecklas i dem, även om de gärna får vara fina. Och att leka är livsviktigt för barn, något som man skrivit om på vlt.se:

Leken är livsviktig för barns utveckling, har många dimensioner och får inte underskattas. Miljön är av stor betydelse både ute och inne och att det finns en balans mellan styrda och fria aktiviteter.

För många styrda och planerade aktiviteter är negativt för barnens fantasi och kreativitet. Trygghet är en förutsättning för utveckling och lärande. Den senaste tiden har ordet bus förekommit i sammanhang, som berör barn.Vad innebär det? (Läs hela artikeln här).

Det innebär alltså med andra ord att man alltid ska ha lek i åtanke när man klickar in på en webshop för att beställa hem ett gäng plagg till sitt barn som växer i rasande fart. Lek är trots allt det viktigaste i den åldern!