Mode & Stil

En sida om personlig stil

Gör dig av med komplexen

Idag är mode, trender och utseende mer omtalat än kanske någonsin tidigare. Även då det alltid har funnits trender och mode att följa så är det idag väldigt mycket större fokus på just utseende och att se ”rätt” ut. Att denna utseendefokus dessutom börjar i allt tidigare åldrar bidrar tyvärr till att allt fler känner en stor press vad gäller utseende, kläder etcetera. Samtidigt matas vi, genom filmer, reklamkampanjer, tidningar och bloggar med ideal som är svåra att eftersträva. Pinn-smala, ”perfekta” modelltjejer med långt svallande hår och retuscherade ansikten och kroppar är det som både unga och gamla ska likna för att vara vackra. Nja, de flesta människor tycker nog att en riktig kvinna med lite karaktärsdrag är vackrare än en kvinna utan varken former eller charmiga och personliga ansiktsdrag. Men självklart påverkar dessa ideal många i vårt samhälle. Inte minst de unga.

Kvinna med Restylane-spruta mot läppen

Komplex

Många människor lider idag av komplex av olika slag. De flesta av oss har självklart något i vårt utseende som vi önskar att det kunde se lite annorlunda ut. Men för vissa är komplexen så stora att det är svårt att leva ett normalt liv. Som tur är finns det hjälp av få nästan oavsett vilken typ av komplex man lider av. Att plastikoperationer har ökat de senaste 10-20 åren har antagligen inte undgått någon. Att tillgänglighet, säkerhet och erfarenhet inom plastikkirurgin har ökat avsevärt bidrar självklart till en ökning, men det gör även människor komplex. Allt fler väljer att söka hjälp och förändra de kroppsdelar som de mår dåligt över istället för att gå runt och känna sig osäkra en hel livstid.

De flesta människor har dock mindre komplex som är lättare att ordna. DrTore har valt att specialisera sig på dessa. Det kan vara allt från generande hårväxt eller rynkor till en gammal tatuering man ångrar eller celluliter. Dr Tore är expert!