Mode & Stil

En sida om personlig stil

Färdiga outfits för modelejonet

Hur roligt det än är med mode, kläder och shopping är det inte alltid man är på humör för att bestämma klädsel inför vissa tillfällen. Det kan vara något så enkelt som jobbet. Ibland önskar man att det såldes hela outfits så att man slapp bry sig om sådant själv och bara kunde klä på sig. Tänk så mycket tid man skulle spara på morgonen! Nu brukar det inte vara så, men faktum är att det finns ett ställe där man kan köpa redan kombinerade outfits! Det är bara att klicka in sig på www.smartgirl.se och gå loss, och det bästa är att om man skulle till exempel gilla en t-shirt och en kjol men inte tröjan som är med så behöver man inte köpa den utan väljer vilka plagg man vill ha. Alla i hela outfiten eller bara hälften. Så himla praktiskt! Dessutom har de massor av kläder, accessoarer, skor och så vidare för alla de dagarna så man känner sig riktigt inspirerad och vill plocka ihop något från sin fantasi. Det händer dock inte alla dagar, och nu 2013 är det kanske svårare än någonsin att vara trendig. Såhär står det på svd.se angående visningarna för 2013:

Visst syns luftiga bomberjackor, ryggsmickrande brottarlinnen och mönstrade byxdräkter i vårkollektionerna, men den här säsongen – när många modeskapare äntligen vågar satsa på ett personligt uttryck – frågar jag mig varför de gemensamma nämnarna krampaktigt måste lyftas fram?

2000-talets modeklimat, som dominerats av kedjor och snabba trender, har dessutom tagit död på fenomenen höst- och vårmode. Allt är numera en salig stilsörja och det finns inte längre några självklara trender för inköpare, journalister och bloggare att rabbla upp.

Den främsta anledningen till att de enkla svaren enligt min mening uteblev denna säsong är dock att många designer flyttat fokus från förändring till fördjupning.

För mig är ett mode som är svårt att kategorisera ett välmående mode, och under veckan lekte inte modeskaparna Följa John utan imponerar med hälsosam mångsidighet.

Det är alltså inte lika självklart vad man ska bära nu som tidigare, och då kan det vara skönt att ställen som Smartgirl finns så att man bara kan klicka hem det som är rätt.