Mode & Stil

En sida om personlig stil

Få en yngre hud

Många drömmer förmodligen om en ung hud, fri från rynkor och andra problem. Och det är inte omöjligt att få den där drömhyn som verkligen strålar. Flera knep finns att ta till, bland annat att raka ansiktet, använda smarta verktyg och äta rätt kost.

1114483-beauty

I Aftonbladet kan man läsa om en ny skönhetstrend som många kvinnor hakat på de senaste åren. Trenden är att raka ansiktet för att få en vackrare hy. Det här skönhetsknepet är egentligen klassiskt med det har dröjt tills nu för många kvinnor att haka på det och detta har alltså skapat en trend. Genom att raka huden ska huden exfolieras och man tar även bort döda hudceller med hjälp av rakhyveln. Dessutom ska rakningen göra huden slätare och jämnare. Enligt en del hudterapeuter leder regelbundet rakning av ansiktet till att huden föryngras och att antalet rynkor minskar.

Använd en hudroller

Tycker man att det känns lite lustigt och väl extremt att ta rakhyveln i högsta hugg och börja raka, finns faktiskt andra metoder att ta till för att få ung och rynkfri hud. Till exempel kan man köpa en så kallad Dermaroller som är en liten pryl som är utrustad med små nålar som sätter igång produktionen av kollagen och som ökar blodcirkulationen. En sådan kan man köpa på http://www.swisslux.se/products/dermaroller-starter. Den används enkelt genom att man drar den försiktigt fram och tillbaka på huden några gånger i veckan.

Ät rätt kost

Vill man inte ta till ett verktyg för att få den där härligt spänstiga huden kan man faktiskt tänka på vad man stoppar i sig istället. I Svenska Dagbladet kan man läsa att livsmedel som paprika, valnötter, olivolja och choklad gör under för huden på olika sätt. Vill man få fin hud på naturlig väg kanske man ska frossa i dessa livsmedel.