Mode & Stil

En sida om personlig stil

Den klassiska läderväskan

Visst kan man säga att en väska är en behållare att förvara saker i, men nog är den så mycket mer än så! För många är väskan en värdefull ägodel med affektionsvärde, som uttrycker en hel del om både sitt innehåll och sin bärare. En klassisk väska i italiensk design är en accessoar som fungerar som pricket över i:et på vilken outfit som helst. Oavsett om väskan är tidlöst elegant eller av allra senaste design blir en bra väska en ägodel att vårda och bära med sig under en lång tid. Handväskan har länge varit en riktig ”it”-accessoar bland den äldre tidens skådespelare och dagens kändisar, där vissa märken och modeller kommit att kopplas ihop med en viss stjärna. På www.vaskbutiken.se finns ett brett utbud av läderväskor av hög kvalitet, för dig som vill ha en väskklenod att vårda. Väskan kan vara så mycket mer än bara en handväska av damtyp. Här följer en lista på några klassiska modeller som passar bra i läder:

  • Portföljer. Den professionella väskan, som passar på jobbet. Fungerar för både män och kvinnor, och finns i många olika utföranden. Kanske en elegant, röd attachéväska i italienskt kalvskinn kan passa kvinnan i karriären?
  • Herrväskan har i vissa modeepoker varit ett bortglömt kapitel, men så ska det inte förbli! Den stilsäkra mannen kan idag faktiskt välja en läderryggsäck, med fickor och spännen. Det är inte alls en väska som bara passar i skogen, utan kan se nonchalant elegant ut både på kontoret och på en trendig bar.
  • En annan variant av herrväskan är en lite större portfölj med axelrem, i mjukt fodral och med en smal ficka anpassad för en laptop eller iPad. Lite mer avslappnat än den klassiska portföljen, men lika snygg och proffsig.
  • Aftonväskan är förstås den ultimata väskan för den sofistikerade kvinnan. Flickaktig eller superelegant, med axelrem i guldmetall eller kanske en trendig tofs? Patentläder eller nappaskinn ser ofta otroligt bra ut i den här typen av väskor.
  • Totebags, eller axelremsväskor som vi ibland säger på svenska, är en rymlig väska med handtag. Den har många möjligheter och kan bäras antingen i handen över axeln. Utförd i mjukt tvättat läder och kanske någon pastellfärg kombinerar den både funktion och stil.