Mode & Stil

En sida om personlig stil

Bättre hy – helt gratis!

1114466-cleaning-the-faceUnder årets första månader är plånboken ofta lite väl tom vilket gör att man kanske inte kan spendera sina pengar på det som man brukar. Och det som först förvinner från prioriteringlistan i vår budget är våra dyra skönhetsprodukter, men bara för att man inte kan köpa sin vanliga dag- och nattkräm betyder det inte att man inte kan vårda sin hy – vi vet knepen!

Tidigare har vi skrivit om hur vår hy påverkas av yttre faktorer och tipsat om hur man kan råda bot på både dålig och torr hy på bästa vis, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här och idag vi fortsätta på samma spår. Det går nämligen att ge sin hy lyxbehandling utan att spendera ett enda öre. Till exempel blir huden genast fräschare av att man exempelvis dricker mer vatten då detta renar kroppen, slutar äta sötsaker eftersom det ger upphov till oren hy vilket skapar finnar och om man minskar på sitt saltintag så slutar man samla på sig onödig vätska som exempelvis får ansiktet ser puffigare ut.

”Sov på rygg. Och slipp rynkor. Vissa hudläkare hävdar att de kan se på ett ansikte om personen sover på sidan. All press och gnidande mot kudden skadar till slut kollagenet och elastinet (hudens byggstenar). Sover du ofta på sidan hänger även kinden på ett sätt så att en rynka från näsan till munnen uppstår.” läs fler tips genom att klicka här.

Vårda hyn gratis:

  • Massera ansiktet – massage stimulerar blodtillförseln och gör dig både piggare och får ditt ansikte att se mer levande ut.
  • Tvätta bort sminket – all foundation, concealer och puder täpper igen dina porer vilket ger dig fetare hy vilket enkelt undviks med vanlig tvål och vatten
  • Rengör mobilen ofta – din telefon är en bakteriehärd och det är denna du trycker mot din kind vilket kan ge finnar och acne så torka av telefonen med en desinfekterande trasa