Mode & Stil

En sida om personlig stil

Att tänka på under julfesten

Julfester med jobbet är lika roliga som de är ångestladdade, därför finns en hel del saker som du bör tänka på innan du sätter dig till bord med kollegorna – så slipper du ångest efter att festen är över.

”Fri bar betyder inte fri berusning… En salongsberusning räcker gott och väl, likväl som att helt avstå. Glöm inte som arrangör av firmafesten att tillhandahålla alkoholfria alternativ och en vattenbuffé vid dansgolvet brukar bli uppskattat!” läs mer här.

julpyntCitatet ovan kommer från branschtidningen Driva eget och handlar såklart om hur du undviker att känna ångest efter en firmafest, och inte vilken firmafest som helst utan om julfesten. Och att förbereda sig rent stilmässigt inför högtiderna är något vi tidigare skrivit om under rubriken Snygg under högtiderna, men det finns också en del andra förberedelser som inte hör till det ytliga som man bör göra. Framförallt om man just vill slippa ångest efter en företagsfest såsom ett julbord. Vad man exempelvis kan förbereda sig med är ett gäng samtalsämnen, för visst är det roligt att snacka jobb men när alkoholen går in går oftast vettet ut och då gäller det att snabbt undvika de jobbiga ämnena som kan tänkas dyka upp. För vad man än gör så finns det en enda sak som är ett stort NO, NO under julfesten och det är att ”prata allvar med chefen”.

Slipp ångesten dagen efter

Vill du lämna julfesten med sinnet rent bör du undvika alkohol, eller bara dricka med måtta. Det är nämligen ofta just alkoholen som blir boven i dramat och kan ställa till det. Kanske säger du några väl valda ord till chefen, kollegan eller får mod att prata med snyggingen på avdelningen bredvid din – och vips har du satt dig i en knivig situation. Något att lägga på minnet är därför morgondagen. Det är grundregeln för såväl anställd som chef. Du ska kunna möta dessa personer på måndag igen, arbeta med dem och se dem i ögonen – och har du julfest mitt i veckan, ja då ska du också till jobbet dagen efter, hur hängig och trött du än är: drick därför med måtta!