Mode & Stil

En sida om personlig stil

Att shoppa på nätet

”Att köpa varor på sajter inom EU är inte svårt. I princip är det samma regler som gäller som när du handlar i Sverige, enligt Filip Levin, juridisk rådgivare på Konsumentverkets satsning Konsument Europa. Precis som då du handlar i Sverige har du ett lagstadgat grundläggande skydd som inkluderar följande:
• ångerrätt på minst 7 dagar, där du själv står för frakten
• levererans inom 30 dagar
• vid ånger – återbetalning av pengarna inom 30 dagar
• rätt att få felet avhjälpt om du mottar en felaktig vara”

Som det framgår i utdraget ovan så är det idag allt fler som väljer att sköta sin shopping via internet istället för i traditionella butiker. Att det är i princip lika enkelt och riskfritt att handla från utländska shopping-siter som svenska gör dessutom att vi har ett nästan obegränsat utbud av varor. Oavsett vad man är på jakt efter kan man idag hitta det online.

Man hittar hårvårdsprodukter på nätet lika väl som man hittar kläder, bilar, parfymer, filmer, luft på burk(jo då, på E-bay kan man köpa allt), möbler, inredning, accessoarer, konst och, ja som sagt, i princip allt man kan tänka sig. Det som är så underbart med siter som till exempel E-bay är att man dessutom kan sälja i princip allt. Oavsett vad det är för skräp man vill bli av med hemifrån så är det nästan garanterat någon där ute som är på jakt efter precis det och mer än gärna betalar för sig.

Negativt med detta enkla sätt att shoppa är att många, speciellt unga tjejer, lätt hamnar i skuldfällor efter att ha shoppat kläder etcetera på kredit för mer än de har råd med.  Var försiktig när du handlar på kredit och köp inte för mer pengar på nätet än du skulle göra i butik.